18 Mayıs 2015 Pazartesi

Teos Marina-Sakız Adası

22 Nisan 2015
Aslında seyahatimiz çok güzel başlamıştı. Ekip kuvvetli. Çocuklar ve bizden başka, Lotus ekibinin vazgeçilmez karakteri Nihal bizimle uçakla geldi. Uzun zamandır beraber seyahat etmek istediğimiz Tamer, Cansu ve Kuzey ile ilk defa tekneye gidiyoruz. Hem onları ağırlamak hem de tekneye gitmek için sabırsızlanıyoruz. Uzun bir kış oldu, gerçi ben arada birkaç kez kaçamak yapıp, bir-iki eğitim seferi yaptım ama ailecek geçen yazdan beri tekneye gelmemiştik. Özlemişiz ))
2 hafta önce gittiğim karaya çekme ve tamir bakım seferinden beri fazla birşey değişmiş değil. Tekne son koyduğumuz yerde, tonozunda sakin ve vakur sallanıyor.
Havalimanından bizi almaya gelen Fatih'in arabadan marinanın girişinde indik. Ekibin yarısı çocuk parkına yollandı. Ömer Deniz benimle tekneye gelmek istedi, doğrusu onun gibi bir yardımcıya hiç kimse hayır demez! Beraberce kayığı bağlı olduğu yerden almaya gittik. Bu akşam marinada kalacağız.
Bot tek seferde çalıştı, sorun yok. Hava rüzgarsız, kolaylıkla çözdük.
Pontonda dostlar karşıladı bizleri, İşletici ailesi, Sedat Öztekin ve Burak Özdemir palamarımızı aldılar.  
Sonrasında tekneye yerleşip, odalarımızı seçip yemeğe geçtik. Malum lokasyon dere kenarındaki balıkçılardan Mesut. Yine muhteşem lezzetler ve mütevazi sunum.
Tamer'ler karayoluyla gece geç gelecekler, tekneye erken geçip herkes odasına çekildi. Hava rüzgarlı ve soğuk. Elektrikli ısıtıcıları yaktım. İlk günden üşümeyelim.
Nitekim ekibin geri kalanının ulaşması gece yarısını buldu. Sorun yok, hep beraber yerleştik.
Hava soğuk ama kuru. En azından yağmur yok.