21 Ağustos 2005 Pazar

BODRUM-MİKONOS-ALAÇATI/2005-I

YALIKAVAK – KOS Ekip Mustafa, Naife, Pınar ve Ben (Haldun Mengü)
Yalıkavak marinadan 15:00 gibi çıktık. İstikamet Kos. Rüzgar 7-8 Poyraz, dalga 1.5 m – 2m. -Saat 19:00 gibi Kos Marina’ya yanaştık. Görevliler gayet sempatik. Türkiye’den resmi çıkış yapmadık. Direkt Yalıkavak’tan Kos’a geldik. İyice yaklaşınca Yunan bayrağını gurcataya çektik. Kost’ta resmi işlemler:
1) immigration’da paslar ve teknenin registery’si gerekiyor.
2) Customs office’de 30 Euro ve Transit Log alınıyor ve
3) Port Police’e gidilip işaretlendiriliyor.
Resmi işlemler toplam yürümeler dahil en az 1.5 saat sürebiliyor. Kimse herhangi bir aksilik çıkartmadı ve tüm işlemleri kibarca ve hızlı şekilde yaptılar. Port Police akşam kapanıyor, customs office de akşam 9 gibi kapanıyor. İmmigration teorik olarak 24 saat açıkmış. Port Police ve customs office saat 8:30 da açılıyor. Artık sıcak duş yapılamıyor çünkü seyir esnasında ısınsın diye yukarıya koyduğumuz sıcak su torbası denize doğru uçuşa geçti. Seyir esnasında herkesi deniz tuttu, herkes yarımşar dramamin aldı ve herkesi uyku bastı. Yine de çok güzel, rahat ve sorunsuz bir seyir oldu. Bu arada sabah Yalıkavak’ta Naife cüzdanının kaybolmuş olduğunu fark etti içinde 500 Euro, kredi kartları, ehliyeti varmış. Taksi durağına sorduk, gece şöförü bulmuş, sağolsun getirdi. İçindeki her şey tamdı. Hepimiz çok sevindik…
Kos’un gece hayatı çok iyi ve sevimli. Hem çılgın, hem de sakin yerler var. Dinlenik olup geç saatlere kadar keyifli şekilde eğlenilebilir. Herkes bir sürü güzel kız olduğunda hemfikir. Marinada geceleme 16.78 Euro. Elektrik, su ücretsiz.