23 Mayıs 2014 Cuma

Didim-Marathi

DİDİM-YUNAN ADALARI HAZİRAN 2013
Haziran sonu seferini önceden ayarlamıştık. Çocuklar, biz ve Nihal çekirdek kadroya, bu sefer Melih Ömür'ler ve Evren de katılıyor. Yolculuğu blmiyorum ama yeme içme konusunda en ufak bir sorunumuz olmayacak o kesin!
Tatil postası grubu, Eyüp Ağabey'ler,15 günlük turda olacaklar ve her zamanki gibi Mikanos a gitmeyi planlıyorlar. )) Onlar 3 tekne Marmaris'ten çıkıyorlar. Tunç Aytunç, Mustafa Özdemir ve Hakkı ağabeyler de beraber seyrediyorlar. Sikladlar'da bir yerde olacaklar. Mahir Günşiray son anda çekimlerini ayarladı, bize katılacak ama bir gün sonra.
Biz yol kısalsın diye, Sergün'den rica ettik, sağolsun Lotus'u Orhaniye'den aldı Didim'e çıkardı. Fazla bir sorun olmamış yolda, sadece çift demirli tonozu Kız Kumu'nun çamurlu zemininden çıkartırken bayağı zorlanmışlar, 16 kg'luk Danfortun sapını eğmişler, nasıl olduysa!
İzmir Havalimanı-Didim Marina 140 km. 6 yetişkin 2 çocuk olduğumuz için minibüs kiraladık. Toplam 220 TL. Günlük araba kirası daha pahalıya geliyor. Ancak tüm  D-Marin'lerden havalimanına tek yön araba kiralamak mümkün. Didim-Bodrum 89 TL imiş. Firma adı Almeires gibi bir şey, keşke o şekilde yapsaydık diye hayıflandık ama artık çok geç.
Sergün ve kuzenler ile kokpitte sohbet. Onlar sabaha kadar bizimle, uçakları ertesi günmüş. Tekneye hepimiz sığıştık bir şekilde. Adnan Mahçup Kaptan da Didim marinada. Onlar da ertesi sabah kuzeye doğru yola çıkacaklarmış. Biraz oturduk, sohbet ettik.
Pasaportlar yetişmedi maalesef, resmi giriş yapamayacağız. Diğerlerinin pasaportu, vizesi var.
Yeni yaptırdığımız genova da yetişmedi. Ancak döndükten sonra aldık yelkeni, ama güzel olmuş, beğendim. Kayık genel  olarak iyi durumda ufak tefek eksikler var onlar da yolda tamamlarız nasılsaJ
Sergünlerle beraber sabah kahvaltısı yapacağız. İhtiyaçların tamama yakın birgün önce havalimanından gelirken aldık zaten. Sadece buz yok. 60 euro 1 gecelik. Su elektriğimiz tamam, mazotu da fullenmiş.
Tekne ve ekip yola hazır. Rota Marathi!

14 HAZİRAN 2013 CUMA
Çocukları yolcu ettik. Marketten plastik bardak falan gibi son dakika eksikleri, çıkmamız 10'u buldu. Yaklaşık 3 saatlik yolumuz var. Marina içinde rüzgar kolayımıza esiyor gibi, ama belli ki kanala çıkınca kuzeybatıya dönecek bu da 3 saat boyunca kafadan rüzgar ve deniz demek. İlk günden çocukları yıpratmak istemiyorum.
Arkhi'ye vardığımızda saat 14.00 gibiydi. Akvaryum (Lagoon) tabir edilen yerde demirleyip , biraz deniz molası verdik. Yunanistan'a Welcome kokteyli Evren'denJ Melih ağabey ile tekne içerisinde, onun daha önce bıraktığı palet ve şnorkeli aradık bulamadık.
Kıç ambarda tamirat, su geliyor bir yerden. Motorun havalandırma kanallarının tamirini erteledim. Öte beriyi toparlayıp, iskele ve sancak kıç kamaraların yatak altına koyduk.
Melih ağabey hiç görmemiş, rica etti. Arkhi'nin St Augusta limanına girdik. Akşamüstü Marathi'ye geçtik. Son tonozlar girişte soldaki meymenetsiz adamın restaurantına ait. Hemen gelip, şarladı. Sinirlendim ama bişey demedim. Botun motoru çalışmadı. Daha doğrusu rölantide hemen stop ediyor. Ne kadar uğraştıysam ayar tutturamadım.
Millet karaya aktı. Pandelis her zaman ki gibi şirin. Tula (kızı) yine candan. Bizi hatırlamış gibi yaptı. Doğrusu çok yedik içtik. Hesap kallavi.kişi başı 50 euro !
Yan masada , ağır bir grup var. Evren’in tanıdıklarıymış var. Biraz sohbet ve direniş ile Gezi Park üzerine konuştuk.
Restaurantın girişine, Lotus’un amblemini çizdiğimiz bir taş yerleştirdik. Güzel oldu.
Mahir’ler  akşam uçağı ile geliyor , gece seyri ile bize yetişecekler.
Bu arada biz gidip tekneyi getirip iskeleye kıçtankara etmiştik. Gerçi koy solugan alıyor, hafiften sallanıyoruz. Ama çocuklar için iyi oldu. Nitekim Mahir’ler gelip, bizi uyandırmaya çalışmışlar. Beceremeyince, açıktaki tonozlardan birine geçmişler. İlaç ısmarlamıştık , onları da güverteye bırakmışlar usulca...